Fibromyalgie

De naam fibromyalgie betekent letterlijk: 'pijn van spieren en vezel(ig bindweefsel)'. Dit chronisch pijnsyndroom komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen tussen 20 tot 60 jaar oud. De Elohim edelstenen Fluoriet, Rode Jaspis, Magnetiet, Malachiet en Rutielkwarts helpen op verschillende wijze om Fibromyalgie te verlichten.

Spirituele betekenis van Fibromyalgie

Aan de grondslag van fibromyalgie ligt een onvermogen, zelfs weigering, om je creatieve energie en manifestatiekracht te laten stromen. Teveel verdriet, weemoed en pijnlijke herinneringen uit dit en vorige levens leiden er toe dat je je nu verzet tegen je innerlijk kind. Je wilt niet meer, het is nu genoeg geweest, zachtheid en speelsheid worden afgesneden en je raakt versteend. Qua gedrag vertaalt dit zich naar een hardheid naar jezelf (en ook naar anderen): Je legt de lat erg hoog, vergeeft jezelf erg moeilijk je fouten, neemt teveel werk aan om de lieve vrede te bewaren en gaat aan rust en lichamelijke behoeftes voorbij.

Fibromyalgie nodigt je uit om te ontspannen en de veiligheid en geborgen in jezelf terug te vinden. De ziekte vraagt je om de warme gevoelsstroom in jezelf toe te laten, zowel op geestelijk als op fysiek gebied.

Fysieke symptomen

De voornaamste symptomen zijn spierpijn en spierstijfheid, meestal in combinatie met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, somberheid, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten.

In het bloed zijn afwijkende hoeveelheden neurotransmitters en hormonen te vinden en dit beïnvloedt de gemoedstoestand, het slaappatroon, de manier waarop pijn wordt ervaren, het metabolisme en de werking van het immuunsysteem. Vaak is er een geschiedenis van darmklachten, zoals obstipatie en/of diarree waardoor de juiste voedingsstoffen over een langdurige periode niet opgenomen zijn en het lichaam verzuurd is geraakt.

Welke edelstenen helpen bij Fibromyalgie?

Elohim Malachiet heeft een positieve werking op de darmen en lever en helpt daarmee om het lichaam te ontzuren. De opeenhoping van afvalstoffen bij de beruchte tenderpoints (pijnpunten) wordt tegen gegaan. Magnetiet is heel goed in te zetten bij verkrampte spieren en is een krachtige pijnbestrijder. Fluoriet edelsteen werkt verlichtend bij stijfheid en helpt ook om concentratie- en geheugenstoornissen tegen te gaan. Rutielkwarts helpt om de sombere stemmingen en piekeren, vaak voortkomend uit slaapgebrek, te verlichten. Rode jaspis zorgt voor een betere doorbloeding en helpt ook om de afvoer van afvalstoffen uit de weefsels te verbeteren. Daarnaast stimuleert deze edelsteen je om ondanks alle pijn weer in actie te komen, waardoor energie op ten duur vrijer gaat stromen.

Healing consult

De healingspraktijk van het Elohim Centre is o.a. gespecialiseerd in het achterhalen en healen op innerlijke oorzaken bij diverse klachten en (chronische) ziekten. Kijk op www.elohim-centre.org voor meer informatie.

De volgende edelstenen werken goed bij "Fibromyalgie".

Rutielkwarts

De kristalsoort "Rutielkwarts" werkt bij "Fibromyalgie". Hieronder een aantal producten met een "Rutielkwarts" (kristalsoort).

Jaspis

De kristalsoort "Jaspis" werkt bij "Fibromyalgie". Hieronder een aantal producten met een "Jaspis" (kristalsoort).

Fluoriet

De kristalsoort "Fluoriet" werkt bij "Fibromyalgie". Hieronder een aantal producten met een "Fluoriet" (kristalsoort).

Malachiet

De kristalsoort "Malachiet" werkt bij "Fibromyalgie". Hieronder een aantal producten met een "Malachiet" (kristalsoort).

malachiet knuffelsteen

Malachiet knuffelsteen

ca. 23 - 27 gram
€ 12,50
Malachiet hanger
€ 10,50

Magnetiet

De kristalsoort "Magnetiet" werkt bij "Fibromyalgie". Hieronder een aantal producten met een "Magnetiet" (kristalsoort).

Magnetiet  hanger
€ 9,00
Bewuste keuze?