Etherische en basis olie

Etherische olie, fysiek t/m geestelijk sterke werking door plantenspirits en Moeder Aarde

Als je wilt kunnen Master healers-readers je adviseren over jouw persoonlijke, 100% natuurlijke, samenstelling aan oliën, te gebruiken als medicijn, aanvulling bij spirituele ontwikkeling en voor een heerlijk geurende, aurabeschermende olie, voor na het douchen. Maak je eigen eth. olie keuze (10 ml) welke gemengd wordt met een super kwaliteit amandelolie (100ml) of vraag ons om een tel consult. Denk ook aan een persoonlijke natuurlijke gezichts-creme zonder chemische toevoegingen.


Verschil basisolie en etherische geconcentreerde olie

Er bestaan geconcentreerde etherische oliën (10ml) zoals lavendel, roos, eucapytus en basis olie in een grotere hoeveelheid, om de etherische olie in te verdunnen zoals amandel olie. 


Gebruik de geconcentreerde etherische olie puur in een verdamperslampje of verdunt op de huid met:

Meng 1 tot 10 ml etherische olie met 50 ml Basisolie Amandel. Dit is een vette, koudgeperste olie vol vitaminen  en mineralen.
Amandelolie is geschikt voor elk huidtype. Ook voor baby's. Het is neutraal van geur en werkt verzachtend. Pas het mengsel volgens je intuïtie 1 tot enkele keren p.d. toe.


Veelzijdige gebruiksmogelijkheden

 

Etherische olie in het bad

In een bad worden hooguit 10 tot 15 druppels zuivere etherische olie gebruikt, welke op het laatst aan het badwater moeten worden toegevoegd. De etherische oliën dienen vermengd te worden met een emulgator zodat het in het water oplosbaar is en niet op de bovenkant van het water blijft drijven. Dat kan schadelijk en pijnlijk zijn voor de huid.

Als emulgator kan men gebruiken:

melk, room, koffiemelk, eigeel, vertargil, groene leem, neutraal badschuim

De olie in een eetlepel emulgator druppelen en goed mengen en vervolgens aan het badwater toevoegen.

Deelbaden

Buiten een totaal lichaamsbad kan men ook deelbaden nemen, bijvoorbeeld een voetenbad. Hierbij gebruikt men ongeveer 2 tot 5 druppels etherische olie.

Nare geurtjes

Doe een paar druppels van je favoriete essentiële olie op een watje en stop deze in de stofzuiger. Den en eucalyptus zijn heerlijk. Tijm helpt tegen honden en kattenluchtjes.

Muizen

Heb je last van muizen? Doe een aantal druppels Pepermunt olie op watjes en leg deze op de gewraakte plaatsen. 

Enkele voorbeelden

Rozemarijn bevordert alertheid en stimuleert het geheugen. Misschien een verstandig idee om af en toe aan deze olie te ruiken gedurende een lange autorit of te verdampen tijdens het lezen of studeren. 
Druppel één of twee druppels Rozemarijn olie op je haarborstel voor het kammen, het bevordert de groei en de dikte van het haar en geeft aarding.

Mengsels

Een mengsel van Lavendel en Sinaasappel kan men goed gebruiken op het kantoor. Lavendel zorgt voor een kalme en rustige atmosfeer terwijl Sinasappel olie de zintuigen stimuleert en de lucht verfrist. 

Persoonlijke samenstelling

Maak met essentiële oliën je eigen heerlijke parfums. Creëer je eigen persoonlijke essence! Vijfentwintig druppels essentiële olie of amandelolie op 30 ml alcohol (70%) Laat het twee weken staan voordat je het gebruikt.

Nog meer toepassingsmogelijkheden

Geuren in huis, op de chakra's, aura, shampoo, gezichtscreme en douche-olie helpen bij; spirituele ontwikkeling, ontspannen, genieten, concentreren, activeren, je hart openen, zelfvertrouwen, zekerheid, innerlijk kind, contacten maken, uiten, seks en/of fysiek bij de huid, pijn in de nek, rug, schouder, doorbloeding, afvalstoffen, afvallen, hart, hoest, gewrichten, longen, darmen rimpels en hoofdpijn

Kwaliteit

De Elohim etherische oliën zijn extra energetisch gereinigd en met healingsenergie opgeladen. Tegenwoordig vind je veel goedkope, synthetische oliën. Maar ook natuurlijke olie wordt goedkoop op de markt gebracht, na hergebruik van plantenpulp welke reeds verscheidene malen is geperst. Alle heilzame, vluchtige stoffen verdwijnen dan.

(Half) synthetisch oliën veroorzaken een verstorende atmosfeer en kunnen zelfs leiden tot klachten. Neem daarom een goede kwaliteit natuurlijke olie (let op: ook natuurgetrouwe olie is vaak synthetisch)

Voor een eerste koude persing is veel plantmateriaal nodig om enkele druppels te winnen. Deze eerste koude persing heeft de beste kwaliteit en is ook duurder. (De pulp wordt daarna opnieuw geperst, enz., enz. en soms vervolgens verhit om er nog meer uit te krijgen) Deze volgende persingen hebben nog nauwelijks een helende werking. Ze zijn vaak daarom goedkoper.


 

Etherische olie - algemene informatie/waarschuwingen 


Zwangerschap en borstvoeding

Tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding kan beter niet gewerkt worden met etherische olie. Bij morsen kan de olie via de huid in de bloedbaan terecht komen. Niet alle risico's zijn daarvan bekend. Ook te sterke concentraties geur (ook van parfums e.d.) kunnen beter vermeden worden.

Huisdieren

Waar veel etherische oliën voor de mens nuttig, plezierig en soms zelfs heilzaam zijn kunnen deze voor huisdieren giftig zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld katten slecht tegen etherische olie via de huid opgenomen. Behandel daarom nooit kwaaltjes van uw dieren met etherische olie zonder u er zich zeker van te stellen dat deze voor hun ongevaarlijk zijn.

Algemeen

De essentiële olie kan bij inslikken longschade veroorzaken. Bij inslikken niet het braken opwekken; direct een arts raadplegen en de verpakking of etiket tonen. Niet eten of drinken tijdens gebruik. Kan overgevoeligheid veroorzaken bij contact met de huid. Giftig voor, in water levende organismen: kan in het aquatisch milieu op lange termijn schadelijke effecten veroorzaken. Etherische olie kan limoneen bevatten. 

 

 

Bewuste keuze?