Alles dat je ooit hebt willen weten over pendelen

Wat is pendelen?

Via de methode van het pendelen kun je aan jezelf zichtbaar maken wat je vanuit een hoger veld van bewustzijn al weet. Je maakt als het ware op een hele praktische manier contact met je intuïtie. Tijdens het pendelen en het stellen van vragen aan jezelf reageer je onbewust op informatie met kleine spierbewegingen. Door deze intuïtieve reactie maakt de pendel een beweging. Je eigen interpretatie van wat de specifieke beweging van de pendel betekent leidt tot een antwoord op de gestelde vraag.

 

Hoe werkt het?

Een pendel kan in 4 richtingen bewegen: van links naar rechts, naar jezelf toe en er weer van af, tegen de klok in of met de klok mee. Voordat je begint met pendelen spreek je met de pendel af welk beweging een “ja”, “nee”, ik weet niet” of “geen antwoord” weergeeft.

Je kunt er ook voor kiezen om de manier van antwoorden door de pendel te laten bepalen. Stel in dat geval een aantal vragen aan jezelf waarop je het antwoord duidelijk weet en zie welke beweging van de pendel bij welk antwoord hoort.

Om tot een meer gedetailleerd antwoord te komen kun je ook een zogenaamde pendelkaart gebruiken waarop een aantal mogelijke antwoorden staan afgebeeld.

 

Een pendel kiezen en kopen

Simpel gezegd kun je met alles pendelen waarbij er sprake is van een gewicht dat aan een touwtje hangt dat je kunt laten bewegen. Een officiële pendel heeft vaak de vorm van een druppelvormige edelsteen of een metalen voorwerpje dat aan een ketting hangt.

Een pendel van edelsteen geeft extra kracht omdat de specifieke eigenschappen van de edelsteen bijdragen aan het pendelen van een zuiver antwoord. Bij de keuze van een pendel van edelsteen kun je het beste kiezen voor een steen die goed aansluit op jouw energetisch systeem en die je verbindt met je intuïtie. Ook bepaalde metalen zoals koper of messing geleiden de afstemming op je hogere bewustzijn goed via de beweging die de pendel maakt.

Laat je bij het kopen van een pendel leiden door je eigen gevoel of vraag telefonisch readingsadvies zodat we kunnen invoelen welke pendel bij je zou kunnen passen.

 

Een pendel vasthouden

De pendelketting houd je ongeveer 7 tot 10 cm centimeter boven de pendel tussen duim en wijsvinger vast. De pols en onderarm vormen een rechte lijn en indien gewenst kan de elleboog op tafel gezet worden ter ondersteuning. Zet niet te veel kracht bij het vasthouden, maar zorg ervoor dat de pendel ontspannen kan hangen en bewegen. Begin met het pendelen vanuit een stilstand van de pendel.

 

Vragen stellen aan een pendel

Formuleer een duidelijke vraag waarbij er maar 1 antwoord mogelijk is en stel nooit meer dan 1 vraag tegelijk.

Neem een neutrale positie in ten opzichte van de vraag door je eigen verlangens of angsten los te laten. Dit kun je doen door jezelf leeg te maken: Adem diep in en uit, voel je voeten op de grond, laat je bewustzijn volledig in het hier en nu aanwezig zijn en zeg van binnen dat je graag antwoorden vanuit je intuïtie of hogere Zelf wil ontvangen.

Concentreer je op de vraag en laat de pendel tot een beweging komen. Hoe meer de pendel beweegt, hoe duidelijker het antwoord. Bij onduidelijkheid kun je de vraag herhalen.

Let op: schendt niet de privacy van anderen door vragen te stellen zonder dat zij dat weten.

 

Een pendel reinigen

De kosmisch meest reinigende kracht is die van de violette vlam: Visualiseer dat je de pendel energetisch door een violette vlam haalt en dat dit licht tot in de atomen van de pendel zuivering brengt. Een andere methode om de pendel te reinigen is om deze na gebruik in een glas water te leggen of een poosje onder stromend water te houden. Dit kan uiteraard alleen bij edelstenen of materialen die tegen water kunnen.

 

Hoe weet je dat je pendel betrouwbaar is?

De betrouwbaarheid van een pendel hangt samen met de vaardigheid van degene die hem gebruikt. Hoe meer iemand zich leeg kan maken en zich kan afstemmen op zijn intuïtie en hogere Zelf, hoe betrouwbaarder het antwoord. Om de waarheid van het gependelde antwoord te controleren, kun je altijd je antwoord testen in de praktijk. Ook kun je jezelf vragen stellen waar je het antwoord al op weet om zo je vaardigheid met de pendel voor jezelf helder krijgen.

 

Is pendelen gevaarlijk, trekt het entiteiten aan?

Pendelen is niet gevaarlijk want je bent altijd meester over je eigen bewustzijn. Wanneer je pendelt met de intentie dat je antwoorden wilt ontvangen via afstemming op je intuïtie en hogere Zelf dan zullen de antwoorden ook via deze laag binnenkomen.

Wanneer er echter een angst is om via de pendel contact te maken met entiteiten dan open je als het ware een deur voor een ervaring die hier mee samenhangt. Wanneer dit het geval is neem dan het innerlijke besluit dat je je niet wilt afstemmen op entiteiten en zo zal het zijn.

Heb je vaak last van entiteiten of een te zwakke aura, overweeg dan een persoonlijk Master Healing-Reading consult.

 

Tot slot: laat je leven verrijken door het pendelen maar laat niet je leven leiden door de pendel. Met andere woorden: gebruik hem met mate!

 

Bewuste keuze?