Puberteit

Edelstenen die balans en aarding brengen in de puberteit

De puberteit is een periode van vele veranderingen, ook op fysiek en hormonaal gebied. Het kan voor pubers een hele uitdaging zijn om dan toch evenwicht te vinden in zichzelf en zowel rekening te houden met de eigen behoeften als die van een ander. Elohim Valkenoog, Tijgeroog en Chrysocolla zorgen voor balans, aarding en bescherming en helpen tegelijkertijd bij het zichzelf neerzetten in de wereld.

Is je kind al in de puberteit maar laat rijp dan kan je ook nog kijken onder het kopje Kinderen (basisschool).

Valkenoog is een hele mooie steen voor pubers. Enerzijds geeft hij basisveiligheid, aarding en zelfvertrouwen, waardoor hij goed in te zetten is voor pubers die de kat uit de boom kijken of angstig zijn. Anderzijds kalmeert en verkoelt hij bij boosheid, agressie en frustraties. Hij brengt balans in stemmingsschommelingen en remt de energiestroom bij hyperactiviteit. Hij geeft daadkracht zonder in de weerstand te schieten. Ook werkt hij kalmerend bij stress en nervositeit. Daarnaast helpt hij beperkende gedachtepatronen en gedrag te doorbreken en heft hij slachtoffergedrag en pessimisme op. Hij geeft helderheid over het grotere geheel en ondersteunt het uitspreken van de eigen waarheid. Tijgeroog combineert aardende en beschermende kwaliteiten met een gezond portie zelfvertrouwen en daadkracht. Hij maakt een einde aan depressieve gevoelens en negatieve gedachten en doorbreekt verslavingsgedrag. Hij weert boze energiëen en jaloezie af en zorgt ervoor dat iemand minder vatbaar is voor groepsdruk of manipulaties uit de omgeving. De steen helpt om zowel de eigen behoeften te zien als die van een ander. Hij helpt om doelen te stellen en verantwoordelijkheid te nemen vanuit een positief gemoed. Chrysocolla is een steen die veel evenwicht en innerlijke rust brengt. Hij brengt acceptatie in een steeds veranderende situatie. Hij heeft een gunstig effect op stemmingswisselingen doordat hij de hormoonhuishouding in balans brengt; ook verwijdert hij negatieve energie en zorgt voor de toevoer van nieuwe energie. Door zijn kalmerende, ondersteunende maar toch activerende werking is hij o.a. goed bij passief gedrag. Hij helpt een open hart te houden en geneest hartzeer. Op de keel gedragen stimuleert hij het uitspreken van de eigen waarheid en heeft hij een gunstige uitwerking op communicatieproblemen. Voor meiden werkt de steen goed bij buikkramp en (pre)menstruele klachten.

Wellicht zijn de volgende onderwerpen ook van toepassing: ADHD, Autisme, Anorexia, Alertheid en Concentratie, (Te) beïnvloedbaar, Blozen, Boosheid en Agressie, Depressie en stemmingswisselingen, Doorzettingsvermogen, Dyslexie, Eigenwaarde, zelfrespect en zelfacceptatie, Faalangst, Geloven in jezelf, Gevoelens uiten, Hoogsensitief, Hormoonhuishouding, Hyperventilatie, In je kracht staan, Jaloezie, Menstruatieklachten, Negatieve gedachten en gevoelens, Nervositeit, Nieuwetijdskinderen, Omgaan met kritiek, Opkomen voor jezelf, Overgevoeligheid, Piekeren, Prikkelbaarheid, Puistjes/acne, Seksualiteit, Verslaving, Verlegenheid, Weerstand overwinnen, Werk en studie, Zelfvertrouwen, Zenuwen

De volgende edelstenen werken goed bij "Puberteit".

Valkenoog

De kristalsoort "Valkenoog" werkt bij "Puberteit". Hieronder een aantal producten met een "Valkenoog" (kristalsoort).

Valkenoog hanger
€ 6,50

Tijgeroog

De kristalsoort "Tijgeroog" werkt bij "Puberteit". Hieronder een aantal producten met een "Tijgeroog" (kristalsoort).

Chrysocolla

De kristalsoort "Chrysocolla" werkt bij "Puberteit". Hieronder een aantal producten met een "Chrysocolla" (kristalsoort).

Bewuste keuze?