Heliotroop

Spirituele werking

Heliotroop edelsteen brengt Christuslicht in je lichaam en aarding en kan dus ook jezelf verankeren. Gaat verwarring tegen en stimuleert je voorbij de ik oppasser vanuit het Wij gevoel te leven. Heelt voorouderlijke tijdlijnen. Helpt situaties en ervaringen te aanvaarden en houdt ongewenste invloeden buiten. Heliotroop kristal geeft troost bij tegenslag en helpt onzelfzuchtig te zijn. Op het psychische vlak geeft Heliotroop moed en flexibiliteit. Hij moedigt onzelfzuchtigheid en idealisme aan. Geeft kracht bij geestelijk uitgeput zijn. Vergroot het creërend vermogen, versterkt de intuïtie, geeft moed en inzicht. Heliotroop steen is sterk aardend, gaat ongeduld en agressie tegen. Reinigt de lagere chakra's en brengt ze weer op één lijn. Spiritueel zorgt Heliotroop voor meer spiritualiteit in het dagelijks leven. Heliotroop onder het hoofdkussen geeft mooie dromen en beschermt tegen nachtmerries. Je wordt beter uitgerust wakker.

Fysieke werking

Stimuleert het immuunsysteem, versterkt de ijzerhuishouding, ontgift, is een bloedreiniger, werkt bij hartritme- stoornissen, aambeien, griep en infecties. Heliotroop verhoogt het concentratievermogen bij motorische storingen zoals bijv. Developmental Coördination Disorder. (DCD) Ook heeft Heliotroop edelsteen een sterk reinigende werking. Heliotroop helpt ook hij bij hartaandoeningen, longproblemen en gaat hij zenuwontstekingen tegen. In de zwangerschap helpt hij bij een tekort aan ijzer, buikpijn en aandoeningen van het onderlijf. Bevordert de lymfestroom en spijsverteringsprocessen. Ontgift het bloed, lever, darmen, nieren, milt en blaas. De oude Egyptenaren gebruikten hem om gezwellen te laten verschrompelen. Krachtige beschermer tegen griep, infecties, virussen, loopneus en oorpijn. 

Heliotroop komt het sterkst binnen als hij op het hartchakra wordt gelegd voor een zonnig gemoed (Helios=Grieks voor zon) en plezier, levenslust, tevredenheid en vitaliteit. Heliotroop edelsteen straalt ook uit naar de zonnevlecht. Heliotroop komt niet in een rechte lijn bij ons binnen maar spiraalsgewijs. Het duurt dus even voordat je de uitwerking bemerkt tijdens meditatie. Dit kun je versterken met een combinatie Rode Jaspis en Heliotroop edelsteen. Ook de chakra's eerst openen met een massagestaaf van bergkristal kan erg goed werken. Onder het kussen bij enge dromen en angsten. Helpt tegen gespannenheid, zielsverwarring en agressiviteit. Verhoogt het concentratievermogen.

Algemene werking

Heliotroop wordt ook wel Bloedjaspis genoemd en hij behoort tot de Jaspis-familie. Heeft een sterk reinigende werking op het bloed. Vandaar de naam Bloedjaspis.

Klik hier voor het uitgebreide assortiment aan Heliotroop edelsteen

Waar wordt Heliotroop gevonden?

Australië, Brazilië, China, Tsjechië, Rusland, India

Heliotroop kopen?

Elohim edelstenen zijn krachtig en niet duur.
Bij het Elohim Centre worden alle edelstenen en kristallen volledig geactiveerd en energetisch schoongemaakt door een ervaren kosmisch kristalmeester voordat ze worden afgeleverd. Hierdoor kan tussen jou en de edelsteen of kristal een multidimensionale ontmoeting met al je ziele lagen tot aan je Ware Zelf, het engelenrijk en moeder Aarde plaatsvinden.

Bij veel andere winkels en webshops gebeurt dit niet en daardoor blijven die kristallen en edelstenen in een soort passieve slaapstand en zijn daardoor minder goed werkzaam. Dus als je een edelsteen aanschaft gun jezelf dan het beste door deze aan te schaffen bij een winkel die met liefde en aandacht edelstenen en kristallen verzorgt, opent en activeert, zoals wij doen bij het Elohim Centre. Je voelt duidelijk het verschil!

Heliotroop hanger of knuffelsteen

Afhankelijk van de voorraad heeft het Elohim Centre verschillende varianten aan Heliotroop edelsteen in het assortiment, bijvoorbeeld:
- Heliotroop hanger
- Heliotroop armband
- Heliotroop ketting
- Heliotroop knuffelsteen

Hieronder een overzicht van het huidige aanbod.

Bewuste keuze?