Leven vanuit angst of vanuit Liefde, de keuze is aan jou!

We hebben een alles bepalende basale keuzemogelijkheid: leef ik vanuit angst of vanuit Liefde? Ons ego weet ons vaak te verleiden tot hele discussies over wat nu juist is om te doen, wat niet en vooral ook beren op de weg zien. Angsten komen voor in al onze chakra's en kunnen diepgeworteld zijn. We identificeren ons met deze angsten en geven er op die manier voeding aan. Het ego maakt deze angsten als van zichzelf. 'Dat is mijn angst'. Het ego zet ons daarmee in dualiteiten, in zwart of wit. In tegenstellingen en goed en kwaad.
Op het moment dat je deze (duale) discussie in jezelf de ruimte geeft is dit een voedingsbodem voor angst. Je raakt in deze tweestrijd gemakkelijk het contact met de Bron in jezelf kwijt. Verliest de verbinding met jouw pad, met de rust en Liefde, met de reden waarom jij nu hier op aarde gekomen bent. Het lijkt soms dat als je maar het antwoord hebt gevonden, dat je dan de rust zult vinden in jezelf...

Vertrouwen

hart, inner guidancemaar niets is minder waar. Om de rust te vinden wordt van je gevraagd te vertrouwen. Te vertrouwen dat er gebeurt wat er mag of moet gebeuren. Te vertrouwen dat er altijd, waar je ook bent of wat je ook hebt gedaan, onvoorwaardelijke Liefde voor jou aanwezig is. Liefde als basis te nemen voor je leven. Ook al voelt dat op dit moment misschien niet zo van binnen. Te kiezen van jezelf te houden, jezelf te (accept)eren zoals je nu bent. Te kiezen het mooie om je heen te zien, te voelen dat je gedragen wordt. En dit steeds weer opnieuw te kiezen en uit te dragen. In je dagelijkse beslommeringen Liefde een plek te geven. Met liefde en aandacht huishoudelijke dingen doen, iemand op straat aan te kijken en te groeten, je vriend(in) even een aai over de bol te geven als teken dat je hem of haar ziet. Het zit hem zo in al die kleine dingen op een dag.

Voel je de angst

doorzie hem dan voor wat het is, maar veroordeel het niet. Wees liefdevol naar je angst. Het heeft zijn rol gespeeld, zijn doel gediend, je mag het in liefde loslaten. Weet dat je de keuze hebt om je aandacht te richten.

Wat kies jij?


Bekijk hier onze overige blogs

Citroenmelisse deva kruidentinctuur

Citroenmelisse deva kruidentinctuur

Brengt vertrouwen en geborgenheid
DNA healing set

DNA healing set

Ondersteunt bij de huidige collectieve veranderingen op aarde
Set 4 Zelfrealisatie tincturen

Set 4 Zelfrealisatie tincturen

Bel voor advies welke jou kan ondersteunen
Bewuste keuze?