Zwarte toermalijn

Spirituele werking

Zwarte Toermalijn creëert een verbinding met het basischakra, voert negatieve energie af en zet deze om in zuivere, positieve energie. Werkt sterk aardend waardoor je voor jezelf gaat staan en tot het daadwerkelijk zetten van stappen komt.

Deze edelsteen verbetert de algehele energiedoorstroming en ontkrampt de zonnevlecht. Angst, negatieve gedachten en gedragspatronen nemen af en in plaats daarvan ontstaan ontspanning, zelfvertrouwen, vitaliteit en een positieve houding. Zwarte Toermalijn reinigt en balanceert alle chakra's en vormt een beschermend schild om het lichaam, waardoor de aura beschermt is tegen te veel prikkels. Daarnaast ook heel goed te gebruiken als bescherming tegen zwarte magie en vervloekingen.

Bij het verrichten van lichtwerk helpt Zwarte Toermalijn om goed geaard te blijven, waardoor healings-krachten dieper in het lichaam gedragen kunnen worden en healingen veel krachtiger worden. Zwarte Toermalijn heeft een ondersteunende en ontspannende werking bij de groei (pijnen) van het bewustwordingsproces.

Fysieke werking

Lichamelijk gezien heeft Zwarte Toermalijn een gunstig effect op het immuunsysteem doordat het afval-energie afvoert. Zwarte Toermalijn brengt de twee hersenhelften in balans en is daarom nuttig bij dyslexie. Laat gespannenheid, onevenwichtigheid, angst, dwangmatigheid en boosheid afnemen en doet pijnklachten verminderen. Heeft ook een positief effect op concentratie, hyperactiviteit artritis.

Bij gebruik in de tuin bevordert Zwarte Toermalijn  de groei en bloei van bloemen en planten. De edelsteen zorgt daarnaast voor een goede kwaliteit van de grond en houdt het ongedierte weg.

Zwarte toermalijn reinigen en opladen

Ontlaad Zwarte Toermalijn om de 14 dagen. Dit kun je doen door de steen 3 dagen in een bak met zand te leggen, daarna onder stromend water af te spoelen en enkele uren in de zon of het maanlicht te leggen om weer op te laden. Je kunt de Zwarte Toermalijn ook 24 uur aan regen, onweer of winterse buien blootstellen. Hierdoor wordt de zwarte toermalijn zowel ontladen als opgeladen.

Lees hier meer over het reinigen en opladen van edelstenen

Let op dat een Zwarte Toermalijn die gebruikt wordt voor het opvangen van elektromagnetische straling bij apparaten niet wordt gebruikt om energetisch op af te stemmen tijdens een meditatie of om te dragen op het lichaam.

Algemene informatie

Door de pyro-elektrische aard van Zwarte Toermalijn beschermt deze steen uitermate goed tegen de elektromagnetische straling van elektrische apparaten. Geplaatst naast een computer, wifi router of bijvoorbeeld telefoon zorgt hij ervoor dat elektromagnetische straling sterk wordt gereduceerd.

Een Zwarte Toermalijn in een meterkast laat de straling van veel elektrische apparaten in het hele huis aanzienlijk afnemen. Hierdoor zullen daarmee samenhangende klachten als vermoeidheid, irritaties, boosheid, prikkelbaarheid en hoofdpijnen minder worden.

Zwarte Toermalijn werkt ook beschermend bij wateraders, chemicaliën, milieuvervuiling en zendmasten.

Klik hier voor het uitgebreide assortiment aan Zwarte toermalijn

Waar wordt Zwarte toermalijn gevonden?

Brazilië, Afghanistan, Frankrijk, Zweden, USA.

Zwarte toermalijn kopen?

Elohim edelstenen zijn krachtig en niet duur.
Bij het Elohim Centre worden alle edelstenen en kristallen volledig geactiveerd en energetisch schoongemaakt door een ervaren kosmisch kristalmeester voordat ze worden afgeleverd. Hierdoor kan tussen jou en de edelsteen of kristal een multidimensionale ontmoeting met al je ziele lagen tot aan je Ware Zelf, het engelenrijk en moeder Aarde plaatsvinden.

Bij veel andere winkels en webshops gebeurt dit niet en daardoor blijven die kristallen en edelstenen in een soort passieve slaapstand en zijn daardoor minder goed werkzaam. Dus als je een edelsteen aanschaft gun jezelf dan het beste door deze aan te schaffen bij een winkel die met liefde en aandacht edelstenen en kristallen verzorgt, opent en activeert, zoals wij doen bij het Elohim Centre. Je voelt duidelijk het verschil!

Zwarte toermalijn hanger, armband of knuffelsteen

Afhankelijk van de voorraad heeft het Elohim Centre verschillende varianten aan Zwarte toermalijn edelsteen in het assortiment, zoals hangers, armband, ketting of knuffelsteen.


Hieronder een overzicht van het huidige aanbod.

Zwarte Toermalijn Handsteen
€ 12,50
Toermalijn anti-stralingsset
Van € 52,50 voor € 49,95
Zwarte toermalijn - elixer kristal
€ 15,00
Bewuste keuze?