Amethist

Spirituele werking

Amethist geeft rust in je hoofd en lijf, helpt je de stilte in jezelf te vinden en geeft dieper inzicht. Hierdoor helpt Amethist je te zien wat nu echt belangrijk voor je is. Zo maakt de Amethist het mogelijk om verdriet en verlies makkelijker te kunnen verwerken en accepteren. Amethist is een uitstekend kristal om los te laten. Slapen met Amethist maakt uittreding uit het lichaam mogelijk en zorgt voor intuïtieve dromen. Amethist zet lagere energieën om in de hogere frequenties. Helpt ook goed bij verslavingen.

 

Fysieke werking

Amethist stimuleert de reinigende en uitscheidende organen en het immuunsysteem. Het reinigt het bloed en verlicht daardoor fysieke, emotionele of psychische pijn. Hij werkt gunstig bij stress, burn-out en heimwee. Amethist bevordert de productie van hormonen en stemt het endocriene stelsel en de spijsvertering op elkaar af. Het verlicht hoofdpijn, migraine en spanning. Amethist vermindert kneuzingen, verwondingen en zwellingen en behandelt gehoorstoornissen. Het geneest aandoeningen van de longen en luchtwegen, huidziekten, cel- stoornissen en spijsverteringskwalen. Reguleert de flora van de ingewanden en gaat slapeloosheid tegen. Het reinigt de aura, zet negatieve energie om en stimuleert het keel- en kruinchakra. Ook heeft hij een gunstige werking op het voorhoofdchakra. Amethist is nuttig voor mensen die op het punt staan de overgang naar de dood te maken.

Algemene informatie

Amethist edelsteen is een doorzichtig puntig kristal met een glasachtige glans. In de keuren van zacht lavendel tot donker paars.

De naam Amethist is afgeleid van het Griekse Amethystos, hetgeen "niet bedronken" betekent. Hij werd en wordt gebruikt om dronkenschap te bestrijden, doch ook voor onmatigheid en verslaving. De steen zou dus ook heel goed ingezet kunnen worden bij het bestrijden van drugsverslaving en onder drugs mag men in zekere mate ook bepaalde kalmeringsmiddelen en pijnstillers rekenen.

Klik hier voor het uitgebreide assortiment van Amethist edelsteen

Nu moet men niet meteen denken dat je door het dragen van een Amethist het drugsprobleem uit de wereld kan helpen, beslist niet. Om van een probleem af te komen moet men ook wel mee werken, als je hoofdpijn hebt omdat je met je hoofd tegen de muur bonkt, zal geen enkel medicijn of geneeskrachtige edelsteen helpen, zo je niet ophoudt met je hoofd tegen de muur te bonken. De Amethist is een van de twaalf stenen van het Borstschild van de hogepriester, verder is hij in de christelijke kerken het symbool van de altaarwijn en wordt hij door de Bisschoppen in hun zegelring gedragen.

De Oude Egyptenaren, de Klassieke Grieken, de Romeinen en ook de Middeleeuwse kloosterlinge Hildegard von Bingen kenden enorme geneeskrachtige werkingen toe aan de Amethist edelsteen. De diep paarse kleur krijgt de Amethist als ijzerdeeltjes in het kwarts, heel erg licht, door de radioactiviteit van het omgevingsgesteente doorstraald worden. Maar de Amethist zelf is allesbehalve radioactief. Alle stenen die hun kleur of voorkomen te danken hebben aan licht radioactieve inwerking, hebben het vermogen in het menselijke energieveld een transmutatie (verandering) te doen plaatsvinden. De Amethist deelt met ons de verandering van inzicht zozeer het ruimtelijke aan ons voorbije inzicht, maar meer nog het inzicht in ons zelf en onze unieke plaats op deze Aarde. Onze plaats tussen hemel en aarde en het inzichtelijk weten dat het goed is zoals het is.

Amethist edelsteen schenkt ons dit inzicht als wij deze steen plaatsen op het derde oog ofwel het voorhoofd chakra. Het zijn de ijzerdeeltjes in de Amethist die een verbindende energiestroom op gang brengen tussen ons stuitchakra (aarde) en ons spiritueel inzicht (derde oog). Door deze verbinding worden wij ons gewaar van ons zijn, in alle schoonheid en volheid. De Romeinen melden ons dat een amethist ons behoedt tegen dronkenschap, dit doet hij zeker niet maar hij behoedt ons tegen geestelijk dronkenschap, tegen het z.g. "flippen", hij houdt onze energetische beleving op aarde. Reeds lang wordt deze steen ingezet als hulpmiddel voor geestelijke nuchterheid en geestelijke waakzaamheid, twee eigenschappen welke direct verband houden met het ijzer-element. Om een gezonde en frisse teint te behouden wast men het gezicht iedere ochtend met water waarin een hele nacht lang een Amethist kristal gelegen heeft, na vijf dagen gaat men het verschil duidelijk merken, het gezicht wordt frisser in zijn uitstraling.

Bij hoofdpijnen en meestal spanningshoofdpijn, legt men een Amethist edelsteen ruim 10 minuten op het derde oog en de hoofdpijn zal langzaam afnemen. Als er op enig lichaamsdeel een kneuzing aanwezig is door een val of stoot dan is het nuttig om de huid rondom de kneuzing zachtjes te bestrijken met een amethist die eerste een beetje vochtig gemaakt is. Bij (dichte) brandwonden strijkt men ook zachtjes met de Amethist over de verbrande plek en de genezing van de brandwond zal sneller en minder pijnlijk verlopen. Een Amethist kluster op het nachtkastje geplaatst geeft heldere en veilige dromen die men de volgende dag nog herinneren kan. Mensen die lijden onder een overmatige stress doen er goed aan zich aan te wennen iedere dag een kwartiertje met de Amethist te gaan zitten en diep in de steen te kijken.

De spanning zal bij hen weggenomen worden en deze mens zal minder ontvankelijk zijn voor stress. Niet voor niets vinden we een Amethist in de bisschop`s ring, het is een steen die ons innerlijke rust, vrede en inzicht kan geven en misschien is dit wel het stuk spiritualiteit wat de Amethist met ons deelt. Zet een Amethist edelsteen nooit te lang in de vensterbank aangezien zonlicht deze wonderschone steen in de loop der tijd zal doen verbleken. Regelmatig afspoelen onder lauw water vindt de Amethist erg prettig en houdt hem stofvrij. De Amethist is de steen van St. Valentijn en de sterrenbeelden Vissen, Weegschaal, Boogschutter en Maagd hebben een bijzondere binding met deze inzicht-steen.

Waar wordt Amethist gevonden?

Verenigde Staten, Groot Britannie, Canada, Brazilie, Mexico, Rusland, Sri Lanka, Uruguay, Oost Afrika, Siberie, India.

Amethist kopen?

Elohim edelstenen zijn krachtig en niet duur.
Bij het Elohim Centre worden alle edelstenen en kristallen volledig geactiveerd en energetisch schoongemaakt door een ervaren kosmisch kristalmeester voordat ze worden afgeleverd. Hierdoor kan tussen jou en de edelsteen of kristal een multidimensionale ontmoeting met al je ziele lagen tot aan je Ware Zelf, het engelenrijk en moeder Aarde plaatsvinden.

Bij veel andere winkels en webshops gebeurt dit niet en daardoor blijven die kristallen en edelstenen in een soort passieve slaapstand en zijn daardoor minder goed werkzaam. Dus als je een edelsteen aanschaft gun jezelf dan het beste door deze aan te schaffen bij een winkel die met liefde en aandacht edelstenen en kristallen verzorgt, opent en activeert, zoals wij doen bij het Elohim Centre. Je voelt duidelijk het verschil!

Amethist hanger of knuffelsteen

Afhankelijk van de voorraad heeft het Elohim Centre verschillende varianten aan Amethist edelsteen in het assortiment, bijvoorbeeld:
- Amethist hanger
- Amethist armband
- Amethist ketting
- Amethist knuffelsteen

Hieronder een overzicht van het huidige aanbod.

Amethist elixer kristal

Amethist elixer kristal

helend kristalwater
€ 8,50
Phi-kristal-Vogelkristal (12 zijdig)
€ 96,00
Elohim ziel – spirit kristal
€ 19,50
Merlin Amethist cluster - kamerstuk
€ 185,00
Amethist hanger
€ 5,50
Amethist edelsteen drakenschedel

Amethist edelsteen drakenschedel

ca. 12,5x4,5x6,5 cm
€ 329,00
amethist knuffelsteen

Amethist knuffelsteen

ca. 24 - 28 gram
€ 6,50
Amethist puntje

Amethist puntje

ca. 3 cm
€ 9,50
Phi-kristal-Vogelkristal (12 zijdig)
€ 65,00
Pendel, Amethist

Pendel, Amethist

ca. 20 cm lang
€ 15,00
Bewuste keuze?
Kristallen persoonlijk laten activeren