Agaat

Spirituele werking

Agaat is een zeer stabiel kristal met sterk aardende, beschermende, stabiliserende en harmoniserende werking. Beschermt het spirituele leven en geeft positieve energie. Verwijdert/ transformeert negatieve energieën. De steen Agaat stimuleert zelfanalyse en de waarneming van verborgen omstandigheden en helpt datgene te zien wat de harmonie verstoort. Agaat versterkt de geestelijke functie door een betere concentratie en een beter analytisch vermogen te bewerkstelligen. Agaat moedigt het spreken van de waarheid en zelfexpressie aan en schept tevens een gevoel van veiligheid en zekerheid bij het opheffen van innerlijke spanning. Het geneest woede door liefde te koesteren en de moed te geven om opnieuw te beginnen. Agaten met heldere kristallen kunnen herinneringen stimuleren. Spiritueel verbindt het met het collectieve bewustzijn van de eenheid van het leven en verhoogt hiermee het bewustzijn. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid en regelmatig gelijnde agaat maakt rustig. Beschermt de aura. Dit mineraal leert aandacht te geven aan de diepere levenswaarden en verlicht het denken (eenkleurige agaat).

Klik hier voor het uitgebreide assortiment aan Agaat edelsteen

Blue Lace Agaat

Zachte, verkoelende en kalmerende werking wat zorgt voor gemoedsrust. Heeft vooral op het keelchakra een helende en activerende werking. Bevrijdt geblokkeerde zelfexpressie hierdoor ook een goed kristal bij problemen bij schouders, nek, keel, lymfstelsel.

Botswana agaat

Botswana-agaat edelsteen blijft niet bij problemen hangen maar zoekt naar oplossingen. Helpt bij depressie. Laat de dingen in een breder verband te zien en leert scheppend denken. Ondersteunt bij de bevalling. Vooral baby's, kinderen zijn erg gevoelig voor deze steen. Stimuleert de bloedsomloop, goed voor de huid.

Dendritisch Agaat of Boomagaat

Is de edelsteen van overvloed. Brengt rijkdom en volheid in het leven. Schept een vredige omgeving zowel innerlijk als uiterlijk. Leert je van ieder moment te genieten. Dendritisch Agaat resoneert met alles wat vertakt is, zoals zenuwen en bloedsomloop. Stimuleert de bloedsomloop. Op een pijnlijke plek werkt het pijnstillend.

Vuuragaat

Deze steen heeft een sterk aardende werking en biedt steun in moeilijke tijden. Beschermt de aura en laat onrecht naar de bron terugkeren. Vuuragaat heelt onbalans in het endocrine stelsel, de maag, het zenuwstelsel en bij storingen in de bloedsomloop.

Mosagaat

Het is een kristal voor een nieuw begin, helpt om de schoonheid in alles om ons heen te zien en trekt overvloed aan. Mosagaat heft blokkades of spirituele belemmeringen op. Versterkt het immuunsysteem en bespoedigt herstel bij ziekte. Een geboorte kristal: het bevordert een vlotte bevalling.

Fysieke werking

Als vanouds geldt de Agaat edelsteen als beschermsteen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap en bevalling. Op het hart gelegd geneest het de emotionele aandoening die het accepteren van liefde verhindert. Het reinigt het lymfestelsel en de alvleesklier, het verstevigt de bloedvaten en geneest huidaandoeningen. Agaat stabiliseert de aura en elimineert en transformeert negatieve energieën. Hij heelt de maag, de blaas en de baarmoeder en reinigt het lymfestelsel en de alvleesklier. Agaat heelt oogontstekingen en helpt tegen tranende ogen.

Algemene informatie

Agaat edelsteen samenstelling is SiO2. Het oogt wasachtig en zacht, soms doorzichtig met insluitsels.
Komt in de volgende kleuren voor: helder, melkwit, grijs, blauw, bruin, groen, roze.

Waar wordt Agaat gevonden?

Verenigde Staten, Afrika, India, Marokko, Tsjechië, Brazilië, Australië, IJsland

Agaten groeien in vulkanisch gesteente. Wanneer deze niet volledig gevuld is met Agaat, kunnen zich in de holle ruimte kristallen ontwikkelen van bijvoorbeeld Bergkristal of Amethist, de zgn. geode. Soms zijn deze holtes gevuld met oerwater.
Agaat verbindingen vormen zich als oplossing van kiezelzuur in holten in oudere rotsen.

Agaat kopen?

Elohim edelstenen zijn krachtig en niet duur.
Bij het Elohim Centre worden alle edelstenen en kristallen volledig geactiveerd en energetisch schoongemaakt door een ervaren kosmisch kristalmeester voordat ze worden afgeleverd. Hierdoor kan tussen jou en de edelsteen of kristal een multidimensionale ontmoeting met al je ziele lagen tot aan je Ware Zelf, het engelenrijk en moeder Aarde plaatsvinden.

Bij veel andere winkels en webshops gebeurt dit niet en daardoor blijven die kristallen en edelstenen in een soort passieve slaapstand en zijn daardoor minder goed werkzaam. Dus als je een edelsteen aanschaft gun jezelf dan het beste door deze aan te schaffen bij een winkel die met liefde en aandacht edelstenen en kristallen verzorgt, opent en activeert, zoals wij doen bij het Elohim Centre. Je voelt duidelijk het verschil!

Agaat hanger of knuffelsteen

Afhankelijk van de voorraad heeft het Elohim Centre verschillende varianten aan Agaat edelsteen in het assortiment, bijvoorbeeld:
- Agaat hanger
- Agaat armband
- Agaat ketting
- Agaat knuffelsteen

Hieronder een overzicht van het huidige aanbod.

Bewuste keuze?