Toermalijn

Spirituele werking

Toermalijn aardt spirituele energie, reinigt en balanceert alle chakra's en vormt een beschermend schild om het lichaam. De meest bekende toermalijn is de zwarte toermalijn, welke vaak wordt geadviseerd tegen straling. Toermalijn is een sjamaansteen, te gebruiken bij waarzeggen met kristallen. Toermalijn staven zijn nuttige geneeskrachtige hulpmiddelen. Ze reinigen de aura, verwijderen obstakels, verdrijven negatieve energie. Ook specifieke problemen worden aangepakt met Toermalijn. Ook is toermalijn zeer weldadig voor de tuin en planten, het houdt ongedierte op afstand. Op psychisch niveau helpt deze edelsteen om jezelf en anderen te begrijpen, bevordert zelfvertrouwen en vermindert angst en dwangmatigheid. Het trekt inspiratie, mededogen, verdraagzaamheid en voorspoed aan. Ook brengt toermalijn de twee hersenhelften in balans en is daarom nuttig bij behandeling van dyslexie. Brengt mannelijke en vrouwelijke energie in je lichaam in evenwicht.

Fysieke werking

Toermalijn helpt bij: zenuwachtigheid, gespannenheid, ziekte van Menière, onrust, onevenwichtigheid, drift, agressie, nekpijn, rugpijn, hartklachten, bloeddruk, hartzeer, rheumatische aandoeningen, snurken.

Zwarte Toermalijn

Zwarte toermalijn ontlaadt erg goed elektromagnetische straling, elektrosmog e.d. Zwarte Toermalijn wordt daardoor veel gebruikt voor de meterkast, computer, telefoons, televisie en bougiebedrading van de auto.

Zwarte toermalijn verbindt je heel direct en diep met Moeder-Aarde energie, waardoor je aarding stevig en sterk neergezet wordt. Daardoor wordt ook je algehele energiedoorstroom verbeterd. De edelsteen helpt om afvalenergieën uit je systeem af te voeren, hierdoor brengt zwarte toermalijn diepe ontlading van spanningen, stress en andere vastgezette energieën.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Zwarte toermalijn

Blauwe Toermalijn

Deze edelsteen activeert de keel en het derde-oogchakra. Hij stimuleert de drang naar spirituele vrijheid en bevordert heldere zelfexpressie. Hij opent de weg naar dienstbaarheid, trouw, compassie en liefde voor de waarheid. Blauwe toermalijn helpt om je emotionele geheugen te verbeteren. Hij maakt droefheid en geblokkeerde gevoelens los en helpt je om een innerlijke gevoel van verantwoordelijkheid te ontwikkelen. Fysiek: Helpt goed tegen nekpijn, stotteren of andere gespannenheid bij het uiten. Hij verlicht blaasontsteking en voorhoofdsholteontsteking, is goed voor de lever en reguleert bij diabetes. 

Bruine toermalijn

Deze steen laat je aarden op elke plaats. Het reinigt en opent het aardechakra en het reinigt ook de aura. Bruine toermalijn stimuleert gemeenschapszin en zorgt ervoor dat je je thuis voelt in een grote groep. Deze steen ondersteunt bij slechte relaties binnen je gezin. Bruine Toermalijn maakt pragmatisch en creatief. Het verlicht darmkwalen en huidziekten, en is goed te gebruiken bij diabetes, bronchitis en astma.

Gele toermalijn

Deze steen helpt je om je krachten te ontwikkelen. Hij stimuleert de zonnevlecht, vergroot je persoonlijke macht, maakt je welbespraakt en minder verlegen. Hij opent de spirituele weg en is bevorderlijk bij intellectuele bezigheden en zakelijke beslommeringen. Gele toermalijn is goed voor de galblaas, maag, lever, milt en nieren. Hij verlicht longontsteking en bronchitis.

Groene toermalijn

Groene toermalijn is een uitstekende genezer. Hij werkt op de zonnevlecht- en hartchakra en stimuleert mededogen, tederheid en evenwicht. Hij helpt je om negatieve energie om te zetten in positieve en om angsten te overwinnen. Depressiviteit wordt verlicht, even als slaapproblemen, vermoeidheid en uitputting. De edelsteen behandelt ogen, hart, thymus, hersenen en immuunsysteem.

Rode Toermalijn

Is heel aardend. Niet goed voor driftige mensen, of voor iemand met te hoge bloeddruk. Vergroot het vermogen om liefde te begrijpen, bevordert tact, flexabiliteit en sociaal gedrag. Het tempert overmatige agressie of passiviteit. Het geneest het heiligbeenchakra. Deze kleur geeft doorzettingsvermogen, verwijdert giftige stoffen en is goed voor hart, spijsverteringsstel, de bloedvaten, de voortplantingsorganen, spierkramp en verkoudheden.

Roze Toermalijn

Trekt liefde in de materiële en spirituele wereld en brengt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben.  Zorgt dat je wat meer om jezelf kunt geven. Hij ontlaadt vastgezette psychische en/of lichamelijke hartenpijnen. Bij dergelijke pijnen kun je naast het dragen van een steen hiervoor, heel goed een cirkeltje leggen van enkele roze Toermalijntjes op je borstbeen en een aardende zwarte Toermalijn onder aan de romp, op de basischakra. Met je hand, of beter nog, met een heldere Bergkristalpunt, maak je dan over de roze steentjes op je borstbeen (hartchakra) een draaibeweging. Emotionele en zelfs lichamelijke pijnen kunnen zich dan losmaken. Is goed voor hart, longen en huid.

Watermeloen Toermalijn

Deze edelsteen verbindt het hartchakra met het Hogere Zelf en koestert liefde, tederheid en vriendschap. Het verlicht depressies en angsten, bevordert innerlijke zekerheid en leert je geduldig, tactvol en diplomatiek te zijn. Het bevordert herstel van de zenuwen, vooral bij verlammingen of MS. Helpt bij stress en hartklachten en kan multiple sclerose verlichten.

Toermalijnkwarts

Toermalijnkwarts is een combinatie van de eigenschappen van kwarts en toermalijn. Het is een aardende steen die het energieveld van het lichaam versterkt tegen invasies van buitenaf. Deze steen werkt, net als de pure Toermalijn, goed bij verdriet en rouw. Door het lichtende kwarts laat hij je ook weer het positieve zien zodat je uit vicieuze cirkels kunt komen en patronen kunt doorbreken. Toermalijnkwarts verandert negatieve gedachten en energieen in positieve, geneest schaduwenergieën en laat spanningen verdwijnen.

Het is de steen bij uitstek bij hyperventilatie en paniek. Ook geeft hij rust in het hoofd bij AD(H)D. Hij is ook goed om te gebruiken bij een beklemmend gevoel. Toermalijnkwarts harmoniseert de meridianen, de verfijnde lichamen en de chakra's. Het is ook een hele fijne steen voor kinderen die last hebben van nachtmerries en vervelende dromen en helpt bij wratten.

Algemene informatie

Toermalijn is een groep mineralen elk met hun eigen insluitingen die de kleur bepalen. Hij heeft een bijzonder ingewikkelde atoomstructuur. Bij verhitting of opwrijving kan het ook papiersnippers aantrekken. De ene kant is dan positief geladen, de andere kant negatief. Het kristal heeft hierdoor een pyro-elektrisch karakter en kan daardoor zowel spanning ontladen alsook positieve energie terugbrengen. Deze edelsteen behoort bij de nieuwe stenen. In de 18e eeuw is hij pas ontdekt.

Klik hier voor het uitgebreide assortiment aan Toermalijn

Vindplaats

Sri Lanka, Brazilië, Pakistan, Afrika, Verenigde Staten, West Australië, Afghanistan, Italië

Toermalijn kopen?

Elohim edelstenen zijn krachtig en niet duur.
Bij het Elohim Centre worden alle edelstenen en kristallen volledig geactiveerd en energetisch schoongemaakt door een ervaren kosmisch kristalmeester voordat ze worden afgeleverd. Hierdoor kan tussen jou en de edelsteen of kristal een multidimensionale ontmoeting met al je ziele lagen tot aan je Ware Zelf, het engelenrijk en moeder Aarde plaatsvinden.

Bij veel andere winkels en webshops gebeurt dit niet en daardoor blijven die kristallen en edelstenen in een soort passieve slaapstand en zijn daardoor minder goed werkzaam. Dus als je een edelsteen aanschaft gun jezelf dan het beste door deze aan te schaffen bij een winkel die met liefde en aandacht edelstenen en kristallen verzorgt, opent en activeert, zoals wij doen bij het Elohim Centre. Je voelt duidelijk het verschil!

Toermalijn hanger, armband of knuffelsteen

Afhankelijk van de voorraad heeft het Elohim Centre verschillende varianten aan Toermalijn edelsteen in het assortiment, zoals hangers, armband, ketting of knuffelsteen.


Hieronder een overzicht van het huidige aanbod.

Toermalijn armband

Toermalijn armband

ca. Ø 7 cm elastisch, de kralen zijn 6 mm
€ 19,00
Bewuste keuze?