Hoogsensitief (HSP)

Tips en bescherming bij hooggevoeligheidIk ben hoog sensitief; de wereld dendert bij me binnen!

Overprikkeling door hoog sensitiviteit

Wanneer je hoog sensitief bent, zul je vaak last hebben van alle prikkels die op je af komen. Geluiden, geuren, huidsensaties, licht, smaken komen vaak heftig bij je binnen. Dit maakt dat je ook snel vermoeid raakt. Wanneer je aanhoudend bloot staat aan teveel prikkels kun je zelfs een burn out krijgen, stemmingswisselingen of een depressie. Je krijgt meer informatie in je hoofd, aura en chakra’s, dan jij op dat moment kunt verwerken. Je gaat hierdoor extra toeren maken. Dat kan heel uitputtend zijn. Zeker als de informatie voor jou een negatieve of stressvolle lading heeft en langdurig aanhoud.

Energetische verklaring van hoog sensitieve prikkelgevoeligheid

Jouw systeem heeft meer tijd nodig om alle informatie te verwerken. Doordat je zo gevoelig bent duurt het langer voordat prikkels verwerkt zijn. Als je te lang overprikkeld bent, zal je systeem, lichaam en/of je hoofd op een gegeven moment zeggen dat het ‘genoeg’ is. Je hoofd en emotionele lichaam slaat dan als het ware ‘op tilt’. Het geeft je een signaal dat je terug moet naar jouw kern, moet focussen op wat voor jouw zielenpad van belang is. En dat je dat pad op jouw hele eigen manier en tempo mag lopen.

Tips voor het om gaan met overprikkeling en HSP

Het is heel belangrijk om goed geaard te zijn. Doordat je goed geaard in je fysieke lichaam zit kunnen prikkels veel minder binnenkomen. Je aura wordt daardoor ook groter en sterker. Dit komt omdat je zieledelen stevig kunnen ankeren op je onderste chakra's. Dit geeft stevigheid, kracht en een gevuld gevoel. Zorg daarnaast ook dat je je aura voldoende afschermt voor prikkels van buitenaf. Edelstenen kunnen je heel goed helpen om te aarden en om weer terug in je eigen stilte en kracht te komen. Geef jezelf de rust en de tijd. Ga staan voor wie jij bent en wat jij nodig hebt. Zorg voor voldoende ontspanning en trek je op tijd terug als je dit even nodig hebt. Maak er een feestje voor jezelf van!
Er zijn ook specifieke edelstenen die zorgen voor aurabescherming.

labradoriet114kamerstuk114-2.jpgZo werkt Labradoriet heel beschermend voor hoog gevoelige (HSP) mensen. Het geeft je een geborgen, warm gevoel als een zachte deken om je heen. Je ervaart een diepgaande rust over heel je lichaam en aura. De buitenwereld en alle invloeden komen minder direct binnen en worden verzacht. Deze steen schermt je aura af, waardoor je energie bij jezelf kunt houden, waardoor je niet meer zo snel moe wordt. Het versterkt je zelfvertrouwen en het vertrouwen in het universum. Geeft je een speelsigheid mee om met de prikkels van alle dag om te kunnen gaan.

Chrysocolla helpt je om je totaal te ontspannen. Je chakra’s worden gereinigd en voorzien van nieuwe energie, en dat voel je overal in je lijf. Je voelt een nieuwe helderheid in je hoofd. Je wordt minder overvallen door negatieve energieën van buitenaf. Je bent meer gefocust vanuit jouw eigen centrum. De steen helpt op serene wijze situaties te accepteren die voortdurend veranderen en wekt een grote innerlijke kracht en gevoel van blijheid in je op. Negatieve energieën in jouzelf en in je huis worden verwijderd. Prikkelingen krijgen zo duidelijk minder vat op jou.

Bergkristal beschermt je aura tegen straling, harmoniseert alle chakra’s en brengt het lichaam in evenwicht. Het herstelt stoornissen in de energievelden en werkt zuiverend, vitaliserend en verkoelend. De steen trekt je naar binnen in jezelf. Helpt je om weer in jezelf te zakken, in je eigen stilte, om zo je energie weer te kunnen herpakken. Je hoofd word gezuiverd, leeg gemaakt, je komt los van je verhaal. Tegelijkertijd zuivert het de omgeving en heeft een harmoniserend effect. Hierdoor heeft je prikkelgevoeligheid duidelijk minder weerslag op je dagelijkse leven.

Aurabeschermbuisje

Dit is een glazen buisje met kristalletjes die zijn opgeladen met healings- en ontstoringsenergie. Je kunt deze aan een ketting dragen als aura- en stralingsbescherming. Het helpt verder ook tegen stemmingswisselingen, beïnvloedingen, astrale en collectieve velden, entiteiten, (hoog)gevoeligheid, depressiviteit en vermoeidheid. Door één of meer aurabeschermingskristalbuisjes bij je te dragen kun je het Licht in jezelf dieper aarden waardoor je steviger in je eigen kracht kunt blijven staan. Ook zul je daardoor directer en spontaner zijn en je minder onzeker of (te) kwetsbaar voelen. Je aura neemt niet meer van alles op uit de omgeving of astrale wereld. Je voelt je geaard, in balans, beschermd, weerbaar, krachtig en ook zorgelozer. Je kunt hierdoor beter vanuit de flow functioneren te midden van anderen.

Als je wilt weten welke edelsteen jou of je kind het beste kan ondersteunen bij je hoogsensitiviteit, kan je contact opnemen voor een gratis telefonisch readingadvies van 5 minuten.

De volgende edelstenen werken goed bij "Hoogsensitief (HSP)".

Labradoriet

De kristalsoort "Labradoriet" werkt bij "Hoogsensitief (HSP)". Hieronder een aantal producten met een "Labradoriet" (kristalsoort).

Labradoriet Kamerstuk

Labradoriet Kamerstuk

12 x 9 x 12
€ 94,00
Labradoriet, free form klein
€ 24,00

Chrysocolla

De kristalsoort "Chrysocolla" werkt bij "Hoogsensitief (HSP)". Hieronder een aantal producten met een "Chrysocolla" (kristalsoort).

Bergkristal

De kristalsoort "Bergkristal" werkt bij "Hoogsensitief (HSP)". Hieronder een aantal producten met een "Bergkristal" (kristalsoort).

Bewuste keuze?