Edelstenen reinigen en opladen

Hoe kan ik edelstenen zoals bergkristal en amethist reinigen en opladen?

Edelstenen gaan een verbinding aan met hun eigenaar en zetten zich volledig in voor jouw welzijn. Hierbij nemen ze onder andere spanningen en onzuiverheden uit je aura en lichaam over. Belangrijk is om je edelstenen regelmatig te laten herstellen door ze te reinigen en op te laden. Je eigen edelstenen kunnen bij elkaar, die van anderen mogen apart.

 

Edelstenen reinigen

Een bekende methode om je edelstenen te reinigen is met behulp van de elementen aarde, water en vuur waaruit de steen ook is ontstaan. De volgorde is niet belangrijk.

Het reinigen duurt op deze wijze maximaal 6 dagen, dus het is raadzaam om een reservesteen te hebben.

Bij edelstenen die niet tegen water of vuur kunnen, gebruik je de Elohim aura- en huisspray “Hoogste licht in de aarde brengen” of “Zuivering, overgave, diepe ontspanning

Wanneer je je steen ‘s nachts niet draagt is het beter deze in water te leggen.

Niet in water:

Bodhi's, borniet, chalcedoon, calciet, chrysocolla, coelestien, fluoriet, hematiet, hemimorfiet, lapis lazuli, magnetiet, moqui marbles, prehniet, pyriet, seleniet en zinkblende mogen niet in water. Deze stenen zijn namelijk poreus of ijzerhoudend en beschadigen daardoor door het water.

Niet in vuur:

Barnsteen kan niet tegen vuur.

Grote huiskristallen kun je buiten ontladen

Leg ze in de regen op de aarde, tenzij de stenen niet tegen water kunnen. Daarnaast kun je ook grotere huiskristallen reinigen met de Elohim reinigingsspray's, waardoor de steen weer extra gaat sprankelen.

 

Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts reinigen

Bergkristal reinigen

Bergkristal wordt naast gedragen ook vaak gebruikt als healing-instrument. Het is raadzaam je bergkristal na gebruik een nachtje in water te leggen, zodat hij tussendoor kan opladen.

Amethist reinigen

Amethist is van zichzelf een krachtige reinigende steen. Toch adviseren wij om de Amethist niet als reinigende steen te gebruiken, om maximaal van zijn helende eigenschappen en kwaliteiten te kunnen genieten. Pas bij Amethist, net als bij alle andere edelstenen, tijdig bovenstaande reinigingsmethode toe.

Rozenkwarts reinigen

Mocht je een grote rozenkwarts in huis hebben, dan kun je hem ook buiten in de tuin leggen voor het reinigen met het aarde element. Voor het reinigen met behulp van het water element kun je hem buiten in de regen leggen.

 

Edelstenen opladen

Het is belangrijk een edelsteen of kristal op te laden nadat hij gereinigd is. Dit kan met behulp van een Elohim aura- en huisspray (“Hoogste licht in de aarde brengen” of “Zuivering, overgave, diepe ontspanning”) of door ze in je hand te nemen en liefde en aandacht te geven. Daarnaast kun je ze opladen in zon- of maanlicht. Leg daarvoor de steen in de vensterbank of als de steen tegen water kan mag je het ook buiten neerleggen. Welk licht (maan of zon) verschilt per steen.
Edelstenen met een meer vrouwelijke energie hebben baat bij maanlicht en de meer mannelijke edelstenen bij zonlicht. Let wel op dat direct zonlicht een kristal of edelsteen kan verkleuren.

Je kunt intuïtief invoelen welke manier van opladen het best bij jouw edelsteen past. Mocht je dat lastig vinden, dan zit je met de Elohim aura- en huisspray altijd goed. Let wel op dat wanneer de steen niet tegen water kan je na de spray de steen direct goed droog wrijft.

 

Elohim Centre wijkt op een aantal punten af van adviezen die je elders tegen komt

Om bij te dragen aan de multidimensionale werking van je edelsteen, adviseren we bij reinigen en opladen de eerder genoemde twee Elohim aura- en huissprays: “Hoogste licht in de aarde brengen” of “Zuivering, overgave, diepe ontspanning”. Wat deze sprays uniek maakt, is dat ze de stenen tegelijkertijd diep multidimensionaal reinigen en weer aanvullen met extra lichtkracht. Daarnaast kun je ze ook gebruiken bij edelstenen en kristallen die niet tegen water of vuur kunnen.

Daartegenover adviseren wij juist niet om edelstenen en kristallen te reinigen met behulp van andere kristallen. Je doet hiermee geen recht aan de multidimensionale werking van je kristallen en je vervuilt de steen die je gebruikt voor het ontladen.
Vanuit milieubewust oogpunt adviseren wij niet om je edelstenen te reinigen door ze 5 minuten onder stromend water te houden. Wil je water gebruiken vul dan een bakje dat past bij de maat van je steen met water en leg daar je steen in. Ververs na 24 uur het water.

Doeltreffende en milieubewuste manier

Een efficiënte en milieubewuste manier om je stenen multidimensionaal te reinigen en op te laden is door middel van de eerder genoemde Elohim aura- en huisspray “Hoogste licht in de aarde brengen” of “Zuivering, overgave, diepe ontspanning”. Door dit regelmatig te doen (circa 2x per week) hoef je de uitgebreide methode d.m.v. de elementen minder vaak te gebruiken (circa 1x in de 6 weken), dat scheelt tijd en water. Daarmee ben je verzekerd van een actieve en vitale steen met veel energie en lichtkracht. Deze methode is kort en krachtig. Spray enkele keren over de te reinigen edelstenen en/of kristallen en wrijf ze vervolgens met aandacht voorzichtig droog.

 

Als edelstenen loslaten van hun kapje

Dan zijn ze leeg en moeten ze weer opgeladen worden of hebben ze hun 'werk' gedaan. Is dit laatste het geval dan kun je de steen bedanken en in de tuin of een park begraven. Daarmee schenk je ze terug aan Moeder Aarde.
Het betekent in een enkel geval dat het proces klaar is en je toe bent aan een vervolg-edelsteen en proces. Een andere steensoort dus.
Vaker gebeurt het dat de steen, ondanks de beste kwaliteit waterbestendige lijm, loslaat omdat hij in een keer zeer veel helende werking heeft geboden en zich "leeg" schenkt. Het betekent dat het exact de goede steen voor je is, jij heel goed kunt opnemen en toelaten en dat het proces goed verloopt. Maar ook... dat er voor jou snel een zelfde geopende en geactiveerde Elohim wisselsteen nodig is om het helende proces voort te zetten en tot in de diepte af te maken.

Ontladen met een wisselsteen

Als je goed en sterk reageert op jouw edelsteen dan is het soms nuttig 2 dezelfde te hebben zodat een van beiden steeds om de week 6 dagen kan ontladen/opladen. Zo raken ze minder snel leeg. In het begin kunnen de stenen het meeste doen, het hardste werken en zullen ze vaker los laten van hun kapje. Later is dit niet meer zo omdat jouw frequenties reeds verhoogd zijn door de steen. Het heeft dus niets met de lijm te maken maar met een snelle krachtige werking/genezing of een te kleine steen. Loslaten is dus op zich een goed teken, maar hoeft zeker niet altijd te gebeuren. Indien het kapje loslaat kun je deze lijmen met 10 sec.-lijm, maar doe dat pas na het ontladen-opladen.

Edelstenen krijgen barstjes en wolkjes 

Als een steen te veel kracht verliest wordt hij dof, krijgt hij barstjes of witte wolkjes. Stenen staan hun energie en mineralen aan je af en nemen spanningen en onzuiverheden van je over. Pas daarom steeds tijdig de ontlaad- en oplaadmethode toe. Is uiteindelijk, ondanks jouw goede verzorging de steen toch echt "leeg", bel dan of je nog een vervolg steen nodig hebt T: +31 (0)597 541539. Het is ten sterkste af te raden een eenmaal gedragen steen aan iemand anders te geven. (Je kunt daarmee ook bepaalde gemoedstoestanden en kwalen op de ander overdragen.)

Edelsteen advies

Wil je dat een Elohim Kristalmaster ook telefonisch (of live) invoelt op jouw vraag of proces, dan kan dat in een gratis 5 minuten telefonisch readingsadvies.


Aansprakelijkheid

Onze adviezen en werkmethodes garanderen geen genezing en mogen uitsluitend worden gebruikt in aanvulling op en nooit in de plaats van een reguliere behandeling.


Contact

T 1: +31 (0)597 541539
T 2: +31 (0) 597 52 2308
E: info@elohim-centre.org


Gerelateerde informatie

 

 

Bewuste keuze?
Kristallen persoonlijk laten activeren