Edelstenen reinigen en opladen

Waarom je edelstenen moet reinigen

Edelstenen gaan een verbinding aan met hun eigenaar en zetten zich volledig in voor jouw welzijn. Hierbij nemen ze onder andere spanningen en onzuiverheden uit je aura en lichaam over. Belangrijk is om je edelstenen regelmatig te laten herstellen door ze te reinigen en op te laden. Je eigen edelstenen kunnen bij elkaar, die van anderen mogen apart. edelstenen reinigen en opladen

 

Hoe reinig ik mijn steen?

De beste methode om je edelstenen te reinigen is met behulp van de elementen aarde, water en vuur, waaruit de steen ook is ontstaan. De volgorde is niet belangrijk.

  • 3 dagen in water wat je iedere dag ververst (let op dat je steen tegen water kan)
  • 3 dagen in een potje met droge aarde. Stenen die water verdragen mogen ook buiten in de aarde begraven worden
  • 3 maal door een kaarsvlam halen

Het reinigen duurt op deze wijze maximaal 6 dagen, dus het is raadzaam om een reservesteen te hebben. Wanneer je je steen ‘s nachts niet draagt leg hem dan in water.

Bij edelstenen die niet tegen water of vuur kunnen, gebruik je de Elohim aura- en huisspray “Hoogste licht in de aarde brengen” of “Zuivering, overgave, diepe ontspanning

 

Niet in water of vuur:

Bodhi's, borniet, chalcedoon, calciet, chrysocolla, coelestien/ celestien, fluoriet, hematiet, hemimorfiet, lapis lazuli, magnetiet, moqui marbles, prehniet, pyriet, seleniet en zinkblende mogen niet in water. Deze stenen zijn namelijk poreus of ijzerhoudend en beschadigen daardoor door het water. Barnsteen kan niet tegen vuur.

Grote clusters en huiskristallen kun je buiten ontladen

Leg ze in de regen op de aarde, tenzij de stenen niet tegen water kunnen. Reinig grotere huiskristallen met de Elohim reinigingsspray's, waardoor de steen weer extra gaat sprankelen.

 

Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts reinigen

Bergkristal reinigen

Bergkristal wordt naast gedragen ook vaak gebruikt als healing-instrument. Leg je bergkristal na gebruik een nachtje in water, zodat hij tussendoor kan opladen.

Amethist reinigen

Amethist is van zichzelf een krachtige reinigende steen. Toch adviseren wij om de Amethist niet als reinigende steen te gebruiken, om maximaal van zijn helende eigenschappen en kwaliteiten te kunnen genieten. Pas bij Amethist, net als bij alle andere edelstenen, tijdig bovenstaande reinigingsmethode toe.

Rozenkwarts reinigen

Mocht je een grote rozenkwarts in huis hebben, kun je hem ook buiten in de tuin leggen voor het reinigen met het aarde element. Voor het reinigen met behulp van het water element kun je hem buiten in de regen leggen.

 

Edelstenen opladen

Het is belangrijk een edelsteen of kristal op te laden nadat hij gereinigd is. Doe dit met een Elohim aura- en huisspray (“Hoogste licht in de aarde brengen” of “Zuivering, overgave, diepe ontspanning”) of neem ze in je hand en geef ze liefde en aandacht. Daarnaast kun je ze opladen in zon- of maanlicht. Leg daarvoor de steen in de vensterbank of als de steen tegen water kan mag je het ook buiten neerleggen. Welk licht (maan of zon) verschilt per steen.
Edelstenen met meer vrouwelijke energie hebben baat bij maanlicht en de meer mannelijke edelstenen bij zonlicht. Let wel op dat direct zonlicht een kristal of edelsteen kan verkleuren.

Voel intuïtief in welke manier van opladen het best bij jouw edelsteen past. Vind je dat lastig; met de Elohim aura- en huisspray zit je altijd goed. Wrijf de steen direct droog na de spray wanneer de steen niet tegen water kan.

 

Elohim Centre wijkt op een aantal punten af van adviezen die je elders tegen komt

Om bij te dragen aan de multidimensionale werking van je edelsteen, adviseren we bij reinigen en opladen de twee Elohim aura- en huissprays: “Hoogste licht in de aarde brengen” en “Zuivering, overgave, diepe ontspanning”. Ze reinigen de stenen diep en vullen ze weer aan met lichtkracht. Ze doen dit op unieke, multidimensionale wijze. Daarnaast kun je ze gebruiken bij edelstenen en kristallen die niet tegen water of vuur kunnen.

Wij adviseren juist niet om edelstenen en kristallen te reinigen met behulp van andere kristallen. Je doet hiermee geen recht aan de 13 dimensionale werking van je Elohim edelstenen en je vervuilt de steen die je gebruikt voor het ontladen.
Vanuit milieubewust oogpunt adviseren wij niet om je edelstenen te reinigen door ze 5 minuten onder stromend water te houden. Wil je water gebruiken vul dan een bakje dat past bij de maat van je steen met water en leg daar je steen in. Ververs na 24 uur het water.

Doeltreffende en milieubewuste manier

Wanneer je de Elohim aura- en huisspray “Hoogste licht in de aarde brengen” of “Zuivering, overgave, diepe ontspanning” regelmatig gebruikt (circa 2x per week), hoef je de uitgebreide methode d.m.v. de elementen minder vaak te gebruiken (circa 1x in de 6 weken). Dat scheelt tijd en water. Daarmee ben je verzekerd van een actieve en vitale steen met veel energie en lichtkracht. Deze methode is kort en krachtig. Spray enkele keren over de te reinigen edelstenen en/of kristallen en wrijf ze vervolgens met aandacht voorzichtig droog.

 

Als edelstenen loslaten van hun kapje

Dan zijn ze leeg, ze moeten weer opgeladen worden of hebben hun 'werk' gedaan. Bedank in het laatste geval de steen en begraaf hem in je tuin of een park. Daarmee schenk je de steen terug aan Moeder Aarde.
Als de edelsteen loslaat van het kapje betekent het in een enkel geval dat het proces klaar is en je toe bent aan een vervolg-edelsteen en proces, een andere steensoort.
Vaker gebeurt het dat de steen, ondanks goede waterbestendige lijm, loslaat omdat hij in één keer zijn helende werking heeft geboden en zich "leeg" schenkt. Dit betekent dat het exact de goede steen voor je is, jij heel goed kunt opnemen en toelaten en dat het proces goed verloopt. Maar ook... dat er snel een zelfde geopende en geactiveerde Elohim edelsteen nodig is om het helende proces voort te zetten en tot in de diepte af te maken.

Ontladen met een wisselsteen

Als je goed en sterk reageert op jouw edelsteen dan is het nuttig 2 dezelfde te hebben. Je kunt de stenen dan om de week 6 dagen ontladen/opladen. Zo raken ze minder snel leeg.

In het begin doen de stenen het meeste, werken ze het hardst en laten ze vaker los van hun kapje. Later is dit niet meer zo omdat jouw frequenties reeds verhoogd zijn door de steen. Het loslaten heeft in de meeste gevallen met een snelle krachtige werking/genezing of een te kleine steen te maken. Loslaten is op zich een goed teken, maar hoeft zeker niet altijd te gebeuren. Als het kapje loslaat, ontlaad en reinig de steen dan volledig en lijm hem met 10 seconde of watervaste lijm.

Edelstenen krijgen barstjes en wolkjes 

Als een steen te veel kracht verliest wordt hij dof, krijgt hij barstjes of witte wolkjes. Stenen staan hun energie en mineralen aan je af en nemen spanningen en onzuiverheden van je over. Pas daarom tijdig de ontlaad- en oplaadmethode toe. Is uiteindelijk, ondanks jouw goede verzorging, de steen toch echt "leeg", bel dan of je nog een vervolg steen nodig hebt T: +31 (0)597 541539. Het is ten sterkste af te raden een eenmaal gedragen steen aan iemand anders te geven. (Je kunt daarmee ook bepaalde gemoedstoestanden en kwalen op de ander overdragen.)


Aansprakelijkheid

Onze adviezen en werkmethodes garanderen geen genezing en mogen uitsluitend worden gebruikt in aanvulling op en nooit in de plaats van een reguliere behandeling.


Contact

T 1: +31 (0)597 541539
T 2: +31 (0) 597 52 2308
E: info@elohim-centre.org


Gerelateerde informatie

 

 

Bewuste keuze?